Fackförbund

Många nyanställda, som alltså precis börjat arbeta på en viss arbetsplats, tror att det inte skulle vara så viktigt för en nyanställd att vara med i ett fackförbund. Så är det dock i själva verket inte alls, för ofta är man faktiskt mer utsatt som nyanställd än många andra på företaget. Man har ju trots allt inte kunskap om mycket som andra på samma arbetsplats redan känner till, man har inte ett lika stort kontaktnät, och som nyanställd kan man även känna att det är lite jobbigt eller till och med pinsamt att ta upp vissa frågor med chefen. Då kan facket istället vara till hjälp, för att sköta sådana frågor på ett mer diskret sätt, så att du slipper känna dig utsatt eller besvärlig gentemot din nya arbetsgivare.

Det är även relativt vanligt att nyanställda kommer inte med sämre startlöner på företaget än dem som redan jobbat där ett tag, och att man har en löneförhandling kort efter att man börjat jobba där. Då kan det vara väldigt viktigt att ha ett fackförbund i ryggen som vet hur du ligger till lönemässigt, i jämförelse med andra, och som även kan hjälpa dig under förhandlingarna, för att få upp lönen, om detta skulle vara nödvändigt.

 

Vi rekommenderar därför alla att överväga att gå med i facket omgående efter att man börjat jobba på en ny arbetsplats. Tänk på att det inte alltid är så att ditt medlemskap aktiveras omgående, så ju tidigare man kan göra detta, desto bättre är det.

 

Fråga därför dina nya arbetskamrater på den nya arbetsplatsen vilket fackförbund de är medlemmar i, om du är osäker på detta, och kontakta sedan fackförbundet ifråga för att höra dig för om ett medlemskap för dig själv också.