Hemförsäkringar

En hemförsäkring måste man verkligen ha, detta är inte en försäkring som vi anser kan anses vara valfri, fast det inte finns någon lag på att man måste ha en hemförsäkring, på samma vis som det finns lagar kring trafikförsäkringar. Man utsätter sig dock för en väldigt stor ekonomisk risk om man inte har en hemförsäkring, så detta är något man aldrig bör göra, utan oavsett var du bor, bör du se till att ha en hemförsäkring.

Alla hemförsäkringar på försäkringsmarknaden är dock inte lika bra. Därför kommer här en guide till hur du egentligen väljer den vettigaste hemförsäkringen när du ska teckna en:

Teckna alltid hemförsäkringen utan några mellanhänder

Som t.ex. försäkringsmäklare. Istället bör du alltid vända dig direkt till försäkringsbolaget för att göra detta, då det blir billigare. Använder du dig av en mellanhand, kommer ju denna att ta en provision, vilket gör försäkringen dyrare.

Titta alltid på hemförsäkringar hos olika försäkringsbolag

Både villkor och priser samt den kundservice man kan förvänta sig varierar nämligen stort mellan de olika bolagen, så för att skapa dig en så bra bild av de alternativ du har att välja mellan bör du titta på flera olika bolag och vad de kan erbjuda.

Kontrollera alltid att det försäkringsbolag du vill teckna en hemförsäkring av har tillstånd hos Finansinspektionen

Är så inte fallet, rör det sig förmodligen inte om ett seriöst försäkringsbolag, och du gör därför klokt i att välja ett annat försäkringsbolag istället.

Läs alltid hela försäkringsvillkoren innan du tecknar en försäkring

Många tycker att detta är hur trist som helst, och visst ligger det något i detta, men detta är faktiskt ett måste för att man ska kunna få full koll på de ersättningsnivåer, undantag och annat viktigt som gäller för varje hemförsäkring. Detta är därför inget man kan skippa, fast detta kanske känns lockande!