Villaförsäkringar

Tycker du att din nuvarande villaförsäkring är för dyr och skulle vilja få ned dina försäkringskostnader bör du absolut inte överväga att säga upp din villaförsäkring och t.ex. ersätta den med en hemförsäkring, då detta är ett mycket allvarligt misstag. Istället bör du fundera på vad du kan göra för att ned priset på din villaförsäkring, för detta kan ofta gå, utan att behöva byta ned dig till en hemförsäkring.

Här är några förslag gällande vad man skulle kunna göra:

Att ta reda på vilket försäkringsbolag som är billigast och se om det är ens eget

Prisskillnaderna olika försäkringsbolag emellan är nämligen väsentliga, så om man inte är 100 %:igt säker på att det försäkringsbolag man har sin villaförsäkring hos idag är det allra billigaste av dem alla, kan det vara bra att kolla upp detta en gång för alla, och – om det är så att man inte redan har sin villaförsäkring hos det billigaste försäkringsbolaget – möjligtvis byta försäkringsbolag.
För att göra jämförelser av det här slaget lättare och snabbare kan det vara en bra ide att ta hjälp av en automatisk jämförelsetjänst, som listar möjliga villaförsäkringar åt dig i prisordning direkt. Du hittar dessa tjänster om du använder dig av en sökmotor som Google och de rekommenderas, då de sparar dig mycket tid, men kollar ändå upp många olika försäkringsbolag.

Att ha flera försäkringar hos samma försäkringsbolag

Detta kan nämligen göra att man blir berättigad till en sorts mängdrabatt, då försäkringsbolagen vill uppmuntra försäkringstagarna till att flytta så många försäkringar som möjligt till dem. Ju fler andra försäkringar du flyttar till samma försäkringsbolag, desto billigare blir därför även din villaförsäkring.

Att se över sin självrisk

Hur stor eller liten din självrisk på din villaförsäkring är påverkar också hur mycket du betalar för villaförsäkringen löpande. Om du inte har något emot att ha en högre självrisk kan du därför försöka höja självrisken för att på så vis få en lägre försäkringspremie istället.

Installera brandvarnare, inbrottslarm samt vettiga lås där hemma

Detta skyddar inte bara dig själv och din familj, det uppskattas även av försäkringsbolaget och i gengäld får du en lägre försäkringspremie, så detta är bra på flera olika vis!